Thursday, August 3, 2023

Posodobitev pravilnika o nedejavnosti računa Google

Google si vsak dan prizadeva zagotoviti varnost in zasebnost vaših podatkov tako, da z vgrajeno varnostno zaščito prepreči nepooblaščen dostop do računa Google. Zagotavljanje varnosti pomeni vzpostavljanje strogih postopkov zagotavljanja zasebnosti v naših izdelkih, s katerimi se skrajša čas shranjevanja vaših osebnih datotek in podatkov, povezanih z njimi. Želimo zaščititi vaše zasebne podatke in preprečiti nepooblaščen dostop do računa, tudi če naših storitev ne uporabljate več.

Zato obdobje nedejavnosti za račun Google spreminjamo na dve leti za vse naše izdelke in storitve. Ta sprememba se bo začela uvajati danes in bo veljala za vse račune Google, ki so nedejavni, kar pomeni, da v dveh letih ni bilo prijave vanje ali v tem obdobju niso bili uporabljeni. Nedejaven račun in vsa vsebina v njem bosta ustrezna za izbris od dneva 1. december 2023.

Kaj to pomeni za vas:

  • Te spremembe ne vplivajo na vas, razen če ste dve leti nedejavni v računu Google ali če se z računom več kot dve leti ne prijavite v nobeno Googlovo storitev.
  • Čeprav bodo spremembe začele veljati danes, bomo brisanje računov začeli dne december 2023.
  • Če ugotovimo, da je vaš račun nedejaven, bomo vam in na vaše e-poštne naslove za obnovitev (če so na voljo) poslali več e-poštnih sporočil z opomniki, preden bomo ukrepali ali izbrisali vsebino računa. E-poštna sporočila z opomniki bodo poslana vsaj 8 mesecev pred ukrepanjem glede vašega računa.
  • Ko je račun Google izbrisan, naslova v Gmailu za izbrisani račun ni mogoče več uporabiti pri ustvarjanju novega računa Google.

Kako poskrbite, da je račun dejaven?

Najpreprostejši način ohranjanja dejavnosti računa Google je, da se v račun prijavite vsaj enkrat na dve leti. Če ste se v račun Google nedavno prijavili v zadnjih dveh letih, ga obravnavamo kot dejavnega in ga ne bomo izbrisali.

Drugi načini, kako poskrbite, da je račun dejaven:

  • branje ali pošiljanje e-poštnega sporočila,
  • uporaba Googla Drive,
  • gledanje videoposnetka v YouTubu,
  • deljenje fotografije,
  • prenos aplikacije,
  • uporaba Iskanja Google,
  • uporaba funkcije Prijavite se z Googlom za prijavo v aplikacijo ali storitev drugega ponudnika.

Ta pravilnik pozna nekaj izjem. Primeri: račun Google s kanali, videoposnetki ali komentarji v YouTubu; račun, ki ima darilno kartico z denarnim dobroimetjem; ali račun z objavljeno aplikacijo, na primer račun, ki gosti aplikacijo v Trgovini Google Play. Druge izjeme tega pravilnika so na voljo tukaj.

Google ponuja tudi orodja za upravljanje računa Google ter za varnostno kopiranje podatkov, vključno z možnostjo prenosa podatkov z Google Arhiviranjem in načrtovanja z Upraviteljem nedejavnega računa, kaj se zgodi z vašimi podatki, če ste določen čas nedejavni.

Naša prednostna naloga je, da vam čim bolj olajšamo način, kako zagotoviti dejavnost računa, če to želite, in poskrbeli bomo, da boste ustrezno obveščeni, preden ta sprememba vpliva na vaše račune. Pred izbrisom računa bo Google poslal e-poštna obvestila v račun Google in na e-poštni naslov za obnovitev (če je naveden). Preverite, ali je vaš e-poštni naslov za obnovitev posodobljen.

Preberite več

Hvala,
skupina za račune Google

To e-poštno sporočilo ste prejeli, ker vas želimo obvestiti o pomembnih spremembah računa Google in storitev.

© 2023 Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043



No comments:

Post a Comment