Tuesday, December 8, 2020

Pomembne spremembe pravilnika o prostoru za shranjevanje v računu Google

                                                                                                                                                                                              
Nova pravilnika o nedejavnosti in preseženi omejitvi prostora za shranjevanje
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Spoštovani uporabnik storitev Google,
obveščamo vas, da smo pred kratkim objavili nove pravilnike o prostoru za shranjevanje za račune Google, ki uporabljajo Gmail, Google Drive (vključno z datotekami Google v storitvah Google Dokumenti, Preglednice, Predstavitve, Risbe, Obrazci in Jamboard) in/ali Google Photos, za zagotavljanje skladnosti z uveljavljenimi poslovnimi praksami. Ker ste v prostoru za shranjevanje za račun Google že uporabljali enega od teh izdelkov ali več, vas želimo obvestiti o novih pravilnikih, preden začnejo veljati z dnem 1. junij 2021. Spodaj je povzetek novih pravilnikov. Celoten seznam sprememb je na voljo v članku v centru za pomoč.
Povzetek novih pravilnikov (datum začetka veljavnosti je 1. junij 2021):
Če storitev Gmail, Drive ali Foto niste uporabljali 2 leti (24 mesecev), bomo morda izbrisali vsebino v izdelkih, ki jih niste uporabljali. Na člane storitve Google One, ki ne presegajo omejitve prostora za shranjevanje in so redni plačniki, novi pravilnik o nedejavnosti ne bo vplival.
Če ste omejitev prostora za shranjevanje presegali 2 leti, bomo morda izbrisali vsebino v storitvah Gmail, Drive in Foto.
Kaj to pomeni za vas:
Te spremembe na vas ne bodo vplivale, razen če storitev 2 leti niste uporabljali ali ste presegali omejitev prostora za shranjevanje. Ker ta pravilnik začne veljati dne 1. junij 2021, je najzgodnejši datum njegovega izvajanja 1. junij 2023.
Če od dne 1. junij 2021 naprej ne boste uporabljali storitev ali presežete omejitev prostora za shranjevanje, boste pred izbrisom katere koli vsebine najprej prejeli opomnike in obvestila po e-pošti.
Če ene ali več od teh storitev ne uporabljate ali presežete omejitev prostora za shranjevanje in je vsebina izbrisana, se boste lahko še vedno prijavili.
Opomba: Pravilnika o nedejavnosti in preseženi omejitvi prostora za shranjevanje bosta veljala samo za potrošniške uporabnike storitev Google. Pravilniki za storitve Google Workspace, G Suite for Education in G Suite za neprofitne organizacije trenutno ne bodo spremenjeni, skrbniki pa naj pravilnike o prostoru za shranjevanje, ki so povezani z njihovimi naročninami, poiščejo v centru za pomoč za skrbnike.
Preberite več o tem, kako ohranite račun dejaven
Več o tem, kako ostanete dejavni v teh izdelkih, lahko preberete na tej strani centra za pomoč.
Upravitelj nedejavnega računa vam lahko pomaga upravljati določeno vsebino in obvesti zaupanja vreden stik, če prenehate uporabljati račun Google za določeno obdobje (med 3 in 18 meseci). Opomba: Novi pravilnik o 2-letni nedejavnosti bo veljal ne glede na vaše nastavitve Upravitelja nedejavnega računa. Več o teh spremembah in načinih upravljanja svojega računa ali računa svojega bližnjega lahko preberete v našem centru za pomoč.
Preberite več o tem, kako upravljate prostor za shranjevanje
Preberite več o pravilniku o preseženi omejitvi prostora za shranjevanje in o tem, kaj šteje v omejitev prostora za shranjevanje.
Z brezplačnim upraviteljem shrambe v aplikaciji Google One in v spletu si lahko ogledate, kako uporabljate prostor za shranjevanje v računu Google in sprostite prostor za shranjevanje v storitvah Gmail, Google Drive in Google Photos.
Skupina Google

No comments:

Post a Comment