Saturday, May 12, 2018

Izboljšave našega pravilnika o zasebnosti ter nastavitev zasebnosti

Google
Updating Our Privacy Policy
Ta mesec bomo posodobili naš pravilnik o zasebnosti, da boste lažje razumeli, katere informacije zbiramo in zakaj. Izvedli smo tudi spremembe, s katerimi smo izboljšali »Pregled zasebnosti« in druge kontrolnike, ki jih uporabljamo za varovanje vaših podatkov ter zasebnosti.
Vaše trenutne nastavitve in način obdelave vaših podatkov se ne bodo spremenili. Izboljšali smo samo način opisa naših postopkov in razlage možnosti, ki jih imate za posodobitev, upravljanje, izvažanje ter brisanje podatkov.
Te posodobitve bomo izvedli, ker bodo v Evropski uniji začela veljati nova pravila glede varovanja podatkov, mi pa bomo izkoristili možnost uvedbe izboljšav za Googlove uporabnike po vsem svetu.
Naš pravilnik o zasebnosti bo odslej lažje razumeti
Bolj preprosta struktura in jasen jezik
Izboljšali smo krmarjenje in organizacijo pravilnika, da boste lažje našli želeno vsebino. Prav tako so zdaj naši postopki obrazloženi na bolj podroben in jasen način.
Novi opisni videoposnetki in ilustracije
Velikokrat je lažje razumeti vizualni opis kot samo besedilo, zato smo dodali kratke videoposnetke in ilustracije v celoten pravilnik.
Vdelane nastavitve zasebnosti
Poskrbeli smo, da se iz pravilnika lažje pomaknete neposredno na ključne nastavitve, kar vam olajša sprejemanje odločitev v zvezi z vašim pravilnikom.
Popravljeni pravilnik je na voljo tukaj in bo začel veljati 25. maja 2018.
Izboljšanje nastavitev zasebnosti
V zadnjem letu smo posodobili razdelek Moja dejavnost, da lažje dostopate do podatkov v Google Računu ter jih upravljate. Objavili smo tudi preoblikovano nadzorno ploščo, na kateri si lahko hitro ogledate pregled izdelkov, ki jih uporabljate, in podatkov, povezanih z njimi.
Ta mesec smo posodobili Pregled zasebnosti z novimi ilustracijami ter primeri, da imate za odločitve v zvezi s ključnimi nastavitvami zasebnosti na voljo več informacij. In ker se zavedamo, da se vaše želje lahko sčasoma spremenijo, novi »Pregled zasebnosti« omogoča, da vklopite redna obvestila, ki vas opominjajo, da morate preveriti nastavitve zasebnosti.
Če želite izvedeti več o teh ter drugih kontrolnikih za upravljanje vaše zasebnosti, pojdite v Google Račun.

No comments:

Post a Comment